Het Gwielek Cycling and Running Team organiseerde de 4e Valentijns Run&Bike

JIM_7010.JPG

De Valentijns Run&Bike was aan zijn 4de editie toe. Het Gwielek Cycling and Running Team dat zowel in het lopen als fietsen erg actief is, vond hiermee een event dat perfect de activiteit van de club in the picture zet.

Run&Bike is een familiesport waarbij heel veel combinaties mogelijk zijn. Ouder – kind, collega’s, koppels, ploegmaten, …. Dit jaar pakten de organisatoren trouwens voor het eerst uit met een 100% nieuw parcours en een nieuwe startlocatie namelijk het  sportcentrum Velina.

Met deze vernieuwing wilden ze een zeer breed publiek tevreden trachten te stellen. De eerste lus (korte afstand) bestond vooral uit glooiende veldwegen waar het in de verste verte zoeken is naar huizen, even weg van de bewoonde wereld lijkt het wel. De atleten voor de lange afstand deden nog een tweede lus die technisch iets uitdagender was door de single tracks met als uitsmijter een modderige schuine wand waar het technisch vernuft van de fietser op de proef gesteld werd. Met heel wat info en promo in de aanloop, een briefing zodat de deelnemers goed geïnformeerd aan de start kwamen, heel wat toezichters op het parcours voor een veilig verloop, een eigen bar met warme dranken aan de aankomst, finishers foto, podium ceremonie voor meer dan 10 categorieën werd de Valentijns run1bike opnieuw een succes. Én elke deelnemer kreeg een leuk aandenken mee naar huis!

domo nieuw