Kunstacademie pakt uit met tentoonstelling over Krakelingen

ABP_2821.JPG

De tentoonstelling “De Symboliek voorbij” die plaatsheeft in de Kunstacdemie werd officieel geopend. Ook op zondag 25 februari de dag van het Krakelingenfeest kan de bijzondere fototentoonstelling over Krakelingen en Tonnekensbrand.

De tentoonstelling “De Symboliek voorbij” gaat volgens onderwijsschepen Fernand Van Trimpont (CD&V) over “zeer herkenbare beelden voor de inwoners van Geraardsbergen. Iedereen zal de oeroude riten en gebruiken herkennen: een levende vis in een schaal van wijn kondigt het nieuwe leven aan, nachtelijke vuurhaarden op de Oudenberg en in naburige dorpen verteren het droge dode hout.”

“Onze leerlingen Foto­kunst lieten zich inspireren door het moment waarop jaarlijks winter en lente in elkaar vervloeien, eerder dan door de historische stoet en zijn anekdotes” legt Marc Van den Borre, directeur van de Kunstacademie uit. “Alle natuurelementen komen in dit ritueel samen: water, vuur, lucht en aar­de..”

Schepen Van Trimpont is bijzonder opgetogen met dit initiatief. “We willen aantonen dat de kunstacademie nauw verbonden is met het leven in onze stad. En het zet onze afdeling fotokunst in de kijker. Fotokunst is veel meer dan een kiekje maken.”

Te bezoeken op Krakelingenzondag 25 februari van 11 tot 18 uur in de Galerij René van de Kunstacademie, Grotestraat 20A. Nadien is de foto-expo nog te bezichtigen tijdens de openingsuren van de Kunstacademie tot 26 maart.