Succesvol 7de Geraardsbergs stripfestival in JC De Spiraal

DSC_0289.JPG

Het stripfestival verwelkomde 45 striptekenaars, van binnen- en buitenland die hun opwachting maakten in Jeugdcentrum De Spiraal. De buitenlandse auteurs kwamen oa uit Servie, Rusland, Frankrijk ,Italië en Spanje maar ons eigen Belgisch aanbod van striptekenaars was zeker ook de moeite waard, waardoor er van bij de opening van de beurs al een massa stripfanaten kwamen aandraven.

Tevens waren er heel wat standen met nieuwe en tweedehands strips, kindergrimmage en een workshop voor de kinderen. In de voormiddag was deze workshop evenwel voorbehouden voor de dertig laureaten die meegetekend hebben aan de striptekenwedstrijd, in de namiddag is  vrij voor alle kinderen.

Ook was er de prijsuitreiking van de striptekenwedstrijd, een initiatief van de bibliotheek i.s.m. het Stripfestival. Leerlingen uit de 4de, 5de en 6de leerjaren konden een stripverhaal maken met als thema ‘Lang geleden  in Geraardsbergen’. In totaal namen 200 leerlingen uit 10 klassen deel. De jury, bestaande uit de organisatoren van het stripfestival, selecteerde de beste 30 tekeningen. Alle winnaars krijgen een prijsje van de bib, uit handen van schepen Vangeyte. De eerste ging naar Shana De Brabanter uit Geraardsbergen; zij zit in het 6de leerjaar van GO Dender.

Een reuze grote tekening stond klaar voor vlijtige inkleurders, en een prachtige expositie met originele platen van Philippe Glogowski, was de hele dag te bezichtigen. Ook Kinneke BaBa, was aanwezig.

Ter ere van het feestjaar ter gelegenheid van 950 jaar stadskeure, werd een stripzoektocht en een boekje “Kijk uit voor Ras De Piek” uitgebracht , geschreven en getekend door Peter Brutin en Matthias Cruyssaert, ook dit werd voorgesteld en is vanaf heden te verkrijgen bij het toeristisch infokantoor Visit Geraardsbergen.

banner-jimmy