Het fablab Astertechnics wint de gouden medaille op de Robocup Junior danswedstrijd

IMG_1850.JPG

In Technopolis Mechelen vond  de 10de editie van de Robocup Junior plaats. Voor de 2de keer op rij nam het fablab Astertechnics vzw deel met een enthousiast team bestaande uit Aïko Vandermeiren, Aster De Bolle, Lowie De Groote, Luna Baeyens, Pepijn De Bolle, Thyen Van Huffel.

Voor de danswedstrijd voor robots was het belangrijk om het juiste liedje te kiezen. De teamleden dienden dit liedje zelfs te bewerken tot 1.5 minuten zoals opgelegd door de spelregels van Robocup Junior. Gezien de verschillende taken binnen dit project, kreeg elk teamlid de kans om zijn of haar talenten verder te ontplooien en zo een leuk project uit te werken. Iemand kreeg de leiding en de rest van het team werkte alles mee verder uit. Voor de choreografie zorgde Luna, het programmeren van de danspasjes voor de robots namen Aiko en Pepijn in handen, Aster en Thyen waren de specialisten voor het bouwen van de robotjes en het belangrijkste van al, Lowie was de drijvende kracht voor het zeer geslaagde decor.

Een welverdiende eerste plaats voor dit project want het team is sinds januari welgeteld 15 keer bij mekaar gekomen om dit te realiseren!

pieter defs