Luchtmacht strijkt neer op KA

 

DSC_0842De buurt rond het KA werd even opgeschrikt toen het Recovery Team van de Belgische Luchtmacht met 2 vrachtwagens, met onderdelen van een F-16 erop, de Papiermolenstraat kwam ingereden. De plaatsing van de F-16 luidde de 1e fase in de start van het 10-daagse We fly to your dream-project in.

Het team, onder leiding van adjudant Jozef Vanden Broeck, werd voor de plaatsing en de montage van het toestel bijgestaan door de leerlingen van de richting 6 Electromechanica. In de volgende fase wordt de staart van de F-16 voorzien van een speciale sticker, ontworpen door de leerlingen van het 5e jaar Schilderen en Decoratie, en wordt de tentoonstelling Power and Performance opgebouwd. De leerlingen van de opleiding Maatschappelijke Veiligheid staan in voor het onthaal en de begeleiding gedurende de hele periode.

Op 19 april neemt Defensie meteen een vliegende start met het We Fly to your dream-rekruteringsevent door jongeren op een interactieve manier onder te dompelen in de wereld van de (militaire) luchtvaart. Die dag tovert de Luchtmacht het grasveld van de school om tot een heus vliegveld aangezien de vermaarde Seaking dan zal landen op de domeinen van het KA. Doorheen de dag komen de leerlingen in contact met 8 verschillende, maar bijzonder uitdagende knelpuntberoepen binnen de Luchtmacht. Militairen geven uitleg over hun job als luchtverkeersleider, technieker en piloot of als lid van het veiligheidspersoneel (Force Protection). Verder krijgen de leerlingen info over de B-Hunter (een onbemand vliegtuig), de Panther (brandweer) en de Sea King. Het belooft dus een boeiende dag te worden.

Een tweede aspect van het project is de rondreizende tentoonstelling van de luchtcomponent  met de naam 70 Years Power and Performance. Met deze tentoonstelling hoopt de Luchtmacht enerzijds jongens en meisjes warm te maken voor een (technische) loopbaan bij Defensie en anderzijds een draagvlak te creëren bij de bevolking. Jongeren die interesse hebben in een loopbaan bij de militaire luchtvaart, kunnen hier zeker informatie inwinnen. De voorbije edities van de tentoonstelling in Halle, Namen en Eeklo werden bezocht door meer dan 2.000 leerlingen. De expositie zal op 22, 27, 28 en 29 april ook open zijn voor het grote publiek.