Rotary Geraardsbergen schenkt 2 838 EUR aan Foundation

WP_20180417_20_42_19_Rich (2).jpg

Rotariërs dromen van een wereld waarin iedereen samen actie onderneemt voor duurzame veranderingen, bij onszelf, de lokale gemeenschap en in de wereld. Zo ook in Geraardsbergen, waar de club geregeld fundraisingactiviteiten organiseert. De leden verzekeren hierbij aan alle schenkers en deelnemers aan die activiteiten dat 100% van de opbrengst naar sociale doelen gaat.

Rotary Gouverneur Rémy Mannès ontving uit de handen van lokale clubvoorzitter Danny Hellinckx het overschrijvingsbewijs van een gift van 2 838 EUR, die integraal gestort wordt aan The Rotary Foundation.

Dit fonds is opgericht in 1917 en heeft sindsdien 3 miljard USD uitgegeven aan duurzame sociale projecten, internationaal, nationaal en lokaal. Haar focus ligt op zes actieterreinen: vrede en conflictbeheersing, preventie en behandeling van ziekten, water en sanitaire voorzieningen, gezondheid van moeder en kind, basisonderwijs en alfabetisering, en economische en sociale ontwikkeling.

Voor het 10e jaar op rij heeft The Rotary Foundation de hoogste beoordeling gekregen – vier sterren – van Charity Navigator, een onafhankelijke beoordelaar van goede doelen in de VS. In de meest recente beoordelingen verdiende de Foundation het maximum van 100 punten voor het aantonen van zowel een sterke financiële gezondheid als een streven naar verantwoordelijkheid en transparantie. De clubleden zijn er dan ook van overtuigd dat deze mooie gift goed beheerd én besteed zal worden.

animgif_25jaar_Rotaryclub