Succesvolle ‘Partners in Integrale Veiligheid’ themadag

DSC_2010.JPG

Tijdens de themadag ‘Partners in Integrale Veiligheid’ die plaatsvond op het KA toonden Politie, brandweer en het leger hun kunnen. Dit gebeuren kaderde in een 10-daagse met de luchtmacht in de kijker.

Met het project ‘We Fly To Your Dream’ streek de luchtcomponent 10 dagen neer het KA. Een rekruteringsdag ,een luchtdoop met een Sea King-helikopter en de tentoonstelling 70 jaar Belgische luchtmacht liet jongeren kennis maken met de jobmogelijkheden bij de luchtcomponent .

Voor de themadag zelf werkte Defensie samen met onder meer de lokale politie en brandweer en andere partners uit de veiligheidsketen. Er viel voor de bezoekers heel wat te beleven. De politie pakte uit met een waterkanon, de cavalerie , motards en tijdens een demonstratie dreven agenten een nepbetoging uit elkaar. “Ook wij willen vandaag aan het publiek tonen wat de politie te bieden heeft aan de burger.” zegt korpschef Jurgen de Landsheer.

Chris Teirlinck, die samen met Jimmy Godaert voor het KA de tiendaagse instond, kon al een 40 tal leerlingen inschrijvingen bij Defensie. “De leerlingen staken heel wat op over Defensie en andere veiligheidsberoepen. Onze doelstelling is behaald.”

Interesse in een één van de veiligheidssectoren? Kom dan zeker langs op de infoavond ‘Maatschappelijke Veiligheid’ op 15 mei om 19.30u campus KA Geraardsbergen

domo nieuw