Gaststad WK 2021 hopelijk in Vlaanderen, maar het zal niet Geraardsbergen zijn

Editiepajot_Jimmy_Godaert_Muur_moet_terug_in_Ronde_van_Vlaanderen

Geraardsbergen stelde zich enige tijd terug kandidaat als gaststad voor het WK wielrennen op de weg in 2021. De stad heeft reeds een rijke geschiedenis als wielerstad in Vlaanderen. Met zowel passages als aankomststad, zowel op de weg als in het veld. Steeds vormde onze prachtige omgeving het decor van spannende wedstrijden. Het was dan ook een buitenkans voor de stad om de kers op de taart te zetten. Een WK is het hoogst haalbare binnen de internationale wielerkalender. Het was dan ook vanzelfsprekend dat de stad zijn kandidatuur als gaststad voor een WK in Vlaanderen snel in diende. Aangevuld met een parcoursvoorstel en een eerste afwegingskader ging dit richting het Lokaal Organisatie Comité (LOC). Zij staan in voor de kandidatuurstelling naar de UCI om hen te overtuigen om in september 2021 het WK naar Vlaanderen te halen.

 3 miljoen euro

 Dit bedrag werd vooropgesteld door het LOC om in aanmerking te komen als gaststad. Een bedrag dat  een kleinere stad als Geraardsbergen onmogelijk kan ter beschikking stellen, laat staan verantwoorden aan zijn bevolking. Zelfs een samenwerking tussen stad, partnersteden en provincie is onvoldoende om dit bedrag bij elkaar te brengen.

 Parcours

 Het volk maakte reeds eerder zijn keuze in een poll op de Sporza website: 35.000 mensen brachten hun stem uit, Geraardsbergen haalde het vlot met bijna 25%.  Als je ziet dat Oudenaarde en Ronse op 2 en 3 staan, dan weet je waar de koers thuis hoort. In de Vlaamse Ardennen uiteraard!

We hopen dat de organisatie minstens het wielerpeloton door de Vlaamse Ardennen stuurt met een prominente rol  voor de Muur. Wielerminnend Vlaanderen zal het zeker appreciëren.

logobanner mfm