Leerlingen Sint-Catharinacollege renoveren Peperkoekenhuis

1033907_201806141328397190182.jpg

Het “Pepenkoekenhuis” ligt verscholen achter bomen en struiken aan de Boelarestraat wat verkommerd bij. Het pand wordt gebruikt door mensen die zich willen inzetten voor een goede buurtwerking en voor verenigingen die belangeloos het welzijn en de integratie van kansarme mensen en gezinnen en van allochtonen ter harte nemen.
De voormalige toegang tot het park van de Sint-Adriaansabdij, dat het gebouw in feite is, krijgt een nu volledige opknapbeurt. Een schare leerlingen uit de technische afdelingen van het Sint-Catharinacollege steekt hier maar al te graag mee de schouders onder.
Burgers zamelden 5000 € in en de stad Geraardsbergen verdubbelde dat bedrag waardoor zo ongeveer 11000 euro beschikbaar kwam voor de broodnodige renovatie. Dat maakte onder meer al mogelijk dat er nu een nieuwe serre prijkt in de moestuin. Een project dat tegelijk ook een eindwerk betekende voor Jordan Van Mol, leerling van het 6de Lassen-Constructie.
Leerlingen van de afdeling elektriciteit zorgden voor een grondige vernieuwing van de elektriciteitsvoorziening van het sprookjesachtige gebouw. Volgend jaar kan de afdeling hout ramen en deuren onder handen nemen.
Van sociaal huis tot reisbureau
Het Peperkoekenhuis wil een laagdrempelige ontmoetingsplek worden. Iedere eerste woensdag van de maand kan men er terecht voor een soepbabbel. Vanzelfsprekend met soep uit eigen moestuin. En vanaf 23 juni biedt het Peperkoekenhuis zelfs onderdak aan “Rap op stap”, een reisbureau dat financieel haalbare uitstappen van 1 tot 2 dagen aanbiedt.

logobanner mfm