Van prehistorische muurtekeningen tot graffiti: indrukwekkende eindpresentaties ‘Schilderen en Decoratie’ op het Atheneum Geraardsbergen

1 goede groepsfoto verkleind.jpg

De leerlingen van het 4de jaar ‘Schilderen en Decoratie’ kregen van lesgever dhr. Vlassenbroeck de opdracht om een bepaalde kunststijl te bespreken met een presentatie en dan ook zelf een schilderwerk te maken in deze stijl. De resultaten waren schitterend en enorm gevarieerd want er werden schilderijen gemaakt in de volgende stijlen: Robin Blaton en Angel De Nooze kozen voor prehistorische werken, Brian Quina ging terug naar de ‘Klassieke Oudheid’, Laura D’hert koos voor de middeleeuwse stijl,Maika Vandevelde besprak ‘Barok en Rococo’, Brent Oosterlinck specialiseerde zich in het ‘Expressionisme’, Chadi Hattab nam het ‘Surrealisme’ onder de loep, Margo Van Den Broecke koos voor ‘Pop Art’  en Saikim Malfroot kon zich helemaal uitleven met moderne technieken zoals graffiti.

De leerlingen moesten niet alleen een werk maken in de stijl van hun keuze maar ook een presentatie geven waarbij de stijlkenmerken, de geschiedenis van deze kunststroming, bekende schilders en schilderijen werden besproken. Brent besprak onder meer Paul Klee met een meditatief zelfportret, Ernst Ludwig Kircher maar ook het befaamde schilderij ‘Sterrenwacht’ van Vincent Van Gogh. Het GO! Atheneum Geraardsbergen is heel fier op het harde werk van de jonge schildersleerlingen.

domo nieuw