Speelplein Guustje blaast 10 Kaarsjes uit!

JIM_8013.JPG

Speelplein Guustje bestaat dit jaar 10 jaar. Elke paas en zomervakantie organiseren wij speelpleinwerking op 3 verschillende pleinen: Kleuterplein, Groot plein met tienerwerking en Ondersteboven, het speelplein voor kinderen met een beperking.

Speelplein Guustje zit aan gemiddeld 60 kinderen bij de kleuters, 90 à 100 bij Groot plein en 30  kinderen voor ondersteboven per dag. Ook de tieners zijn de laatste jaren sterk uitgebreid. Ondersteboven heeft 2 maandelijks jaarwerking en gaat in de paasvakantie ook op kamp. Daarnaast hebben we 5 jaar geleden ook Binnenstebuiten opgericht. We doen activiteiten voor jongeren vanaf 15 jaar met een beperking die leeftijdsgenoten met hun vrienden doen. Hun hoogtepunt is ook het kamp in de zomervakantie

Een grote factor in ons verhaal zijn de animatoren die elke dag opnieuw van ’s morgens tot ’s avonds paraat staan om de kinderen een geweldige dag te bezorgen. Van voorbereiden in de ochtend, een volledige dag spelen met de kinderen tot opruimen en voorbereiden voor de dag nadien. Ze gaan er elke dag voor om de kinderen een lach op hun gezicht te toveren. Zij verdienen een grote dankjewel.

10 Jaar laten lieten de animatoren van het speelplein niet onopgemerkt voorbij gaan. Ze bouwden de Begijnhofkaai om tot een groot verjaardagsfeest met tal van springkastelen, leuke randanimaties en een kidsdiscoshow voor alle kinderen van het speelplein. Er werd ook geklonken op Guustjes verjaardag met alle kinderen, ouders, buurtbewoners en mensen die ontzettend belangrijk waren voor het speelplein.

’s Avonds werd er feest gevierd met alle animatoren die de afgelopen 10 jaar hun steentje hebben bijgedragen aan Speelplein Guustje.

header3