Fototentoonstelling van kinderen in Bibliotheek

JIM_8089.jpg

De foto’s van 6  kinderen die  in juli een week lang deel namen aan een fotografiekamp bij Fablab Astertechnics onder leiding van professionele fotografe Lisa Bilterijst worden tot eind oktober tentoongesteld  in de bibliotheek in de Gasthuisstraat.

Mauro Appelmans, Yana De Backer, Isaak De Vos, Elise Dhondt, Pauline Van Doorne en Maya Van Lieffering kregen eerst deskundige uitleg de technische eigenschappen rond het fototoestel zelf, van  het diafragma over de sluitertijd naar de isowaarde, om dan naar het echte ‘ fotograferen’ over te gaan.

“Naast het maken van portretten, gingen we ook op stap in de onmiddellijke omgeving om foto’s te maken, dit zowel in een bos als op een terrein vol oude machines. We werkten ook met kleur en water.” zegt Lisa “ Ook was er het digitale aspect en werd aan de kinderen aangeleerd hoe je foto’s op pc kan bewerken.”

De fotografiecursus wordt nu al voor het 2e jaar op rij georganiseerd. “De deelnemertjes  vonden het fotografiekamp zeer fijn en ikzelf vind de fantasie en de kijk van die kindjes op de onderwerpen altijd zeer interessant. Reden genoeg om er volgend jaar in de 2e week van juli er een vervolg aan te breien” besluit Lisa.

pieter defs