Radio MIG breidt zendgebied uit

890dwfrontw38Radio MIG breidt zendgebied uit.jpg

Ninove – Al 37 jaar is MIG een vaste waarde in Geraardsbergen als lokale radio. Vanaf heden vervagen die grenzen en kan je MIG ook beluisteren in Ninove en Zottegem. MIG kan je op verschillende frequenties beluisteren: 104.9 FM voor Geraardsbergen, in Ninove via 106.2 FM en in Zottegem via 105.2 FM.

De uitbreiding komt er na een hervorming van het radiolandschap door minister van media Sven Gatz. Die wou de lokale radio’s een groter zendgebied geven, om ze zo economisch leefbaarder te maken.

“Door het heuvelachtig landschap had het noordelijk deel van Geraardsbergen moeilijkheden om MIG te ontvangen. Door de expansie van het zendgebied is dit opgelost en kan iedereen in en rond de steden zonder problemen luisteren. In de auto bijvoorbeeld schakelt de radio automatisch om van de ene frequentie naar de andere. Hier hoor je niets van, wat het luistercomfort ten goede komt”, aldus voorzitter Joachim De Leeuw.

De overgang van lokale radio naar streekradio betekent dat zowel mensen uit Zottegem, Ninove, Geraardsbergen, Lierde en omliggende gemeenten zich thuisvoelen bij MIG. Elk uur worden nieuwtjes uit de streek gedeeld! Naast de nieuwste hits hoor je dus regelmatig nieuws en evenementen uit de omgeving op MIG.

Nieuw radioseizoen

Tijdens het nieuwe radioseizoen komen er naast nieuwe programma’s gericht op de streek, ook heel wat live-uitzendingen. MIG wil op die manier zo veel mogelijk tussen de mensen staan. Naast de officiële start tijdens de jaarmarkt van Ninove volgt  nog de totally 90’s party op 22 september in Zottegem. In Geraardsbergen is er op 30 oktober ook de totally 00’s en 90’s party.

“Daar houdt het natuurlijk niet op”, zegt Jonas Vierendeels, programmaverantwoordelijke bij MIG. “Naar aanleiding van de verkiezingen komt er een vervolg op de podcast ‘MIG op café’. Dagelijks hebben we een babbel met een politicus uit de streek in ‘MIG op stemcafé’. Dit kan je niet alleen op de radio, maar ook online beluisteren via onze website http://www.radiomig.be.”

MIG blijft de volgende jaren investeren in het opleiden van mensen uit de streek. Binnenkort zal MIG opnieuw een workshop ‘radio maken’ organiseren. “We zijn een hechte groep die hard heeft gewerkt aan deze uitbreiding. Ons technisch team heeft zich overtroffen, de radiomakers streven elke dag nieuwe doelen na en ook de andere medewerkers zijn de voorbije maanden uitgedaagd”, besluit Joachim De Leeuw.

domo nieuw