Geraardsbergse senioren op stap in Genk en Maastricht

IMG_1466.jpg

De Stad Geraardsbergenorganiseerde haar jaarlijkse seniorenuitstap. Dit jaar werd er in de voormiddag een bezoek gebracht aan C-Mine in Genk. De voormalige mijnsite van Winterslag waar het industrieel verleden hand in hand gaat met hedendaagse, artistieke bedrijvigheid. De deelnemers aan de uitstap kregen rondleiding zowel bovengronds als ondergronds. Menbezocht de oude ventilatietunnels en kreeg 3D films te zien over hoe het er werkelijk aan toe ging in de mijnschachten. Bovengronds ging het vooral over machines, liften, katrollen enz. De dapperen onder de senioren konden meer dan 300 trappen naar omhoog stappen voor een prachtig uitzicht over de terrils.

S’ Middags werd er gegeten in het centrum van Maastricht en daarna was er een rondvaart op de Maas waarna men door het prachtige weer nog van de vele terrasjes kon genieten. De vrouwen die nog energie overhadden gingen gaan shoppen.

“We bieden de Geraardsbergse senioren een ontspannen dag aan. Tegelijkertijd komen senioren op deze manier makkelijk met elkaar in contact”, zegt schepen voor senioren Ann Panis. “Het was een succes want zo’n 130 senioren schreven zich in voor de seniorenuitstap. “

domo nieuw